Czekoladowe ciasto z bananami.

Podziel się tym wpisem

Jeśli chodzi za Tobą coś słodkiego, machnij szybkie czekoladowe ciasto z bananami.
Fit wersja jest bezmleczna i bezglutenowa. Wszyscy je uwielbiają: i młodzi i starsi!

Składniki:

– 100 g gorzkiej czekolady (zazwyczaj to jest 1 tabliczka),
– 2 dojrzałe banany (najlepiej bardzo miękkie)
– 2 jajka
– pół szklanki mleka kokosowego bez cukru
– 3 łyżki cukru kokosowego (chyba że lubisz bardzo słodkie, to możesz dać więcej)
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Mleko kokosowe rozpuścić w rondelku do jednolitej masy i kiedy jest gorące dodać do niego pokruszoną czekoladę. Rozpuścić na jednolitą masę ciągle mieszając.
Banany ubić widelcem na gładkie puree – jeśli są odpowiednio miękkie nie powinno być z tym problemu. Wbić jajka i dodać wszystkie pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać, aby masa była jednolita (można sobie pomóc blenderem). Jeśli lubisz mocno czekoladowy smak i nie przeszkadza Ci goryczka, możesz jeszcze dodać kakao – wg uznania.
Foremkę (ok. 30 x 20 cm) wyłożyć papierem i wylać masę: powinna się równomiernie rozlać.
Piec w temperaturze 175ºC przez około 25 – 30 minut.

Czekoladowe ciasto z bananami ma jeszcze jedną zaletę: jest tak intensywne i sycące, że po prostu nie da się go zjeść za dużo!

Więcej wpisów

Twój koszyk
Facebook Instagram YouTube TikTok
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 element Koszyk