Food Forum – wiedza, w którą warto zainwestować.

Podziel się tym wpisem

Regularnie pytacie mnie jak się odżywiać, ćwiczyć, inspirować, aby zachować zdrowie i dobry nastrój. Dobrze wiecie, że polecam JEDYNIE produkty, które rzeczywiście sama chciałabym użyć lub używam.

 

Nie tak dawno nawiązałam współpracę z redakcją czasopisma Food Forum i dzięki ich uprzejmości przygotowałam dla Was niepublikowane jeszcze nigdzie, informacje dotyczące tematów, które zostaną poruszone w kolejnym wydaniu magazynu!

Bardzo mnie to cieszy, bo przecież nikt nie lubi kupować przysłowiowego kota w worku :).

Na początek warto wspomnieć, że Food Forum to dwumiesięcznik, a w sprzedaży (stacjonarnie w wybranych salonach sieci Empik) jest teraz wydanie kwiecień/maj.

Co więcej! Zamawiając prenumeratę za pośrednictwem mojego bloga otrzymasz aktualny numer czasopisma w prezencie, ale o tym za chwilę.

Jeśli interesujesz się zdrowym i racjonalnym odżywianiem to pewnie już Food Forum znasz. Jeśli jednak nie, to mam nadzieję, że tym wpisem przekonam Cię, że jest to warte Twojej uwagi czasopismo. Powstało w odpowiedzi na rosnącą potrzebę dokształcania się i czerpania z aktualnej wiedzy dietetyków, sportowców, ale także osób świadomych żywieniowo, dla których właściwa dieta i zdrowy styl życia są bardzo ważnym aspektem dnia codziennego. Przedstawiana na łamach Food Forum wiedza jest rzetelna i „serwowana” przez najlepszych specjalistów w danej dziedzinie.  Prezentowane są różne poglądy, aby czytelnik mógł poznać odrębne opinie i sam świadomie dokonał wyboru.

Polecam zastąpić gazety i portale plotkarskie tym czasopismem. Zamiast zajmować się życiem gwiazd i celebrytów poświeć chwilę, by zająć się sobą i zrobić coś dobrego dla siebie. Przy porannej kawie czy wieczornym relaksie to lektura godna uwagi.

 

Zanim zagłębię się w szczegółową tematykę Food Forum mam dla Was propozycję nie do odrzucenia :).

Zamawiając prenumeratę (klik) na hasło fitmom (wystarczy, że wpiszesz je w pole na kod rabatowy) dostaniesz super prezenty!

Do prenumeraty dla każdego: aktualne wydanie czasopisma (nr kwiecień/maj) i grawerowany pendrive z pełnym archiwum z 2016 roku. Dla tych, którzy skuszą się na wersję premium dodatkowo książka „Wolni od glutenu”.

Pendrive oraz książki otrzymasz po uregulowaniu płatności, dlatego jeśli zależy Ci na czasie wybierz płatność online.

Pełna oferta promocyjna aktualna jest do 25 maja. Po tym terminie nie otrzymasz już darmowego wydania czasopisma!

Co znajdzie się na pendrive, który otrzymasz do swojego zamówienia?

Wszystkie numery czasopisma Food Forum, które pojawiły się w 2016 roku oraz dodatki Food Forum EXTRA będące case study wybranych jednostek chorobowych – choroby tarczycy, celiakia i inne nieceliakalne nietolerancje glutenu oraz nadwaga i otyłość dzieci. Dodatkowo, na pendrive znajdzie się dodatek  Zdrowe Święta, który wszyscy prenumeratorzy otrzymali wraz z grudniowym wydaniem czasopisma. W dodatku znajdziesz przepisy na świąteczne dania w ich dietetycznej wersji wraz z piktogramami – wolne od glutenu, laktozy, cukru, wege.

Czyż to nie są informację, na które większość z Was szuka odpowiedzi?

A Teraz do rzeczy!

W bieżącym numerze między innymi…

  • Nawadnianie, czyli dwa artykuły na dwa bardzo ważne tematy związane z wodą – jak wybrać odpowiednią dla siebie i sprawdzić, czy przyjmujemy jej odpowiednią ilość, a także wody smakowe w aspekcie podawania ich dzieciom – czy powinny je pić i z czym to się w rezultacie wiąże.
  • Dieta wegańska i wegetariańska w czasie ciąży – jak powinna zostać zaplanowana, aby dostarczać niezbędnych witamin, mikro- i makroelementów, a także jaką suplementacją należy ją uzupełnić. Poznasz najważniejsze składniki odżywcze w diecie ciężarnej weganki oraz ich źródła pokarmowe, a także przykładowy jadłospis.
  • Dieta dla koncentracji i pamięci – jak zadbać o właściwe „paliwo” dla naszego mózgu na stałe, ale także, po co sięgnąć w momentach szczególnie intensywnej pracy umysłowej, aby było skuteczne i bezpieczne.
  • Czy wiesz, że w ostatnich latach problem grzybic znacząco wzrasta na skutek zbyt częstego stosowania antybiotyków oraz powstawania tzw. lekooporności na antybiotyki? Obecnie poszukuje się nowych preparatów do leczenia grzybic, ze względu na często niewystarczającą skuteczność leków i farmaceutyków przeciwgrzybicznych. O tym w artykule „Lecznicze właściwości ziół, apiterapii i diety w grzybicach”.
  • Od diety przez mikrobom – codzienna dieta stymuluje namnażanie specyficznej mikrobioty, a co za tym idzie – wpływa na ilość powstających metabolitów bakteryjnych. Te z kolei regulują nasz metabolizm i mogą być przyczyną zarówno rozwoju chorób, jak i utrzymania optymalnego stanu zdrowia.
  • Osoby często doświadczające sytuacji stresogennych są szczególnie wrażliwe na psychologiczne funkcje jedzenia, co wiąże się z tym, że stres postrzegany jest jako czynnik predysponujący do powstawania otyłości. Czy właściwie? Jak sobie z tym radzić?

 

No i obiecane na początku tego wpisu „przecieki” z kolejnego numeru Food Forum. W czerwcowym wydaniu czasopisma przeczytacie o: glutenie – czy zawsze szkodzi?, właściwościach szparagów (w powiązaniu z przepisem na wyjątkowe danie), zaleceniach diagnostyczno-żywieniowych w atopowym zapaleniu skóry, a także ziemi okrzemkowej – hit marketingowy czy remedium na zdrowie?

 

Czytajcie, bo tylko tak zwiększy się Wasza wiedza i świadomość zdrowego trybu życia. Sama aktywność fizyczna to nie wszystko.

Przekonałam Was?

Pamiętajcie o promocji tylko na hasło fitmom! Klik do prenumeraty.

Więcej wpisów

Twój koszyk
Facebook Instagram YouTube TikTok
Aby zapewnić sprawne funkcjonowanie tego portalu, czasami umieszczamy na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu) małe pliki – tzw. cookies („ciasteczka”). Podobnie postępuje większość dużych witryn internetowych.
Zacznij pisać aby zobaczyć produkty, których szukasz
Sklep
Blog
Moje konto
0 element Koszyk